ترمووود نوعی از روش های گرمایی چوب است که برای انجام آن از مواد شیمیایی استفاده نمی شود، از همین روی کاربرد های بسیاری داشته و می توان از آن برای تزئین نمای ساختمان، دکوراسیون محیط های مختلف،و از همه مهم تر در صنعت تابلوسازی ساخت انواع تابلوهای ترمووود ، تابلو چلنیوم، تابلو تبلیغاتی، پلکسی و … استفاده نمود.

تاریخچه ترمووود
مطالعه‌ی علمی در زمینه‌ ی بهبود ویژگی چوب های از دهه 1930 در آلمان توسط استام و هانسن و در دهه 1940 در ایالات متحده به وسیله وایت انجام گرفت. در دهه 1950 باوندام، رانکل و بوروی آلمانی تحقیق در این مورد را ادامه دادند و در دهه 1960 گزارشی از یافته های علمی در زمینه‌ ی بهبود حرارتی را کولمن و اشنایدر منتشر کردند. در میان روش‌های پیش‌نهادی برای این کار پروسه ترمووود توسط ویتانیمی و همکاران وی در سال 1997 ثبت گردید و شاید موفق ترین پروسه در اروپا بوده باشد.

ویژگی های قابل تغییر چوب ترمووود
ایمن چوب در اثر گرما دچار تغییراتی می شود، برخی از ویژگی های این چوب که با حرارت دچار تغییر می شود، به این شرح است :

کربوهیدارت ها : کربوهیدرات چوب شامل سلولز و همی سلولز است که در آن سلولز چوب 40 تا 50 درصد از آن و همی سلولز 25 تا 35 درصد از آن را تشکیل میدهد، زنجیر سلولزی توسط پیوند های هیدروکسیل به هم متصل هستند. در اثر فرآیند ترمووود آب چوب کاهش یافته و ذرات سلولز نیز کاهش می یابد و مقدار بسیار کمی از همین سلولز در چوب باقی می ماند در نتیجه چوب در پوسیدگی مقاوم می شود.

لیگنین: این مواد تیره رنگی هستند که در لایه های اول و دوم چوب مشاهده می شود.این ماده وظیفه نگهداری سلول در کنار یکدیگر را بر عهده دارد و 20 الی 30 درصد از چوب را تشکیل می دهد . لیگنین از موادی مقاوم در برابر حرارت است و برای کاهش جرم باید به دمای بالای 200 درجه سانتی گراد برسد. در دماهای بالا محتوای لیگنین کاهش می یابد و این واکنش ها بر روی رنگ ، واکنش پذیری ، و فروپاشی چوب تاثیر چشمگیری بسزایی دارد.

عصاره ها : عصاره چوب شامل ترپن ها ، چربی ها ، موم ها و فنل ها می شود و تنها 5% از چوب را تشکیل می دهند، اغلب عصاره ها به شدت در برابر گرما واکنش نشان داده و تبخیر می شوند.

مواد سمی : مواد سمی چوب در اثر حرارت تبخیر شده و از بین می روند.

چگالی : تجربه نشان داده حرارت به شدت بر چگالی چوب اثرگذار بوده و در اثر حرارت چگالی یا همان وزن بر حسب بعد کاهش می یابد.

استحکام : چگالی و استحکام رابطه ای مستقیم با یکدیگر دارند، چگالی چوب پس از گذر از فرآیند ترمووود کاهش یافته (نسبت وزن به قدرت ثابت می ماند.) ولی استحکام چوب هم به میزان رطوبت و آب موجود در لایه های زیرین وابسته است. این فرآیند می تواند به کاهش رطوبت چوب مفید واقع شود اما استحکام چوب در دماهای بیشتر از 220 درجه سانتیگراد کاهش پیدا می کند.

میزان رطوبت میانگین : با گرما دادن به چوب میزان رطوبت آن کاهش پیدا می کند و مقدار آن در دمای 220 به نصف می رسد.

تورم ناشی از رطوبت چوب : چوب های اصلاح شده با فرآیند در دو حالت روکش دار و بدون روکش در آب و رطوبت مقاوم می شوند.

نفوذپذیری : آزمایشات انجام گرفته بر روی چوب به اثبات رسانده که نفوذپذیری آب در چوبهای تیمار شده نسبت به چوب های خشک شده معمولی ، 20 تا 30 درصد کمتر است .

دوام بیولوژیکی : آزمایشات انجام گرفته نشان داده چوب اصلاح شده در برابر دو قارچ مشکل آفرین Coniophora Puteana و Poria Placentia مقاوم می شود.
منبع : تابلو سازی نیکان تیام تولید کننده انواع تابلوهای تبلیغاتی و تابلو چلنیوم در تهران تابلو سازی نیکان تیام تولید کننده انواع تابلوهای تبلیغاتی و تابلو چلنیوم در تهران